Asistenţă medicală NON STOP, cu linie de gardă in spital pentru urgenţe obstetricale şi ginecologice, A.T.I şi neonatologie. Informatii, callcenter NON STOP tel. 0259 444 444.

Despre

Echipa medicala

Profesionalismul echipei medicale se împleteşte cu pasiunea şi daruirea, astfel sănătatea ta si a copilului tău este pe mâini bune.

>Acasa > Despre > Dotari

Dotari

Sectia de obstetrică-ginecologie      

Ecograful Voluson 730 Expert este unul dintre modelele producătorului General Electric care, de-a lungul anilor, şi-a păstrat poziţia de top pe piaţa producătorilor de ecografe, fiind un model conceput şi perfect adaptat utilizării în obstetrică şi ginecologie. Permite examinări fetale de detaliu pentru fiecare etapă a dezvoltării fetale, ecografie 3D şi 4D, examenul ecografic al cordului fetal, examinarea stării fetale prin ecografie Doppler, examinarea transabdominală şi transvaginală a organelor genitale.

Monitorizarea permanentă a gravidelor aflate în travaliu cu ajutorul cardiotocografelor, furnizând continu informaţii despre starea fătului şi caracteristicile contracţiilor uterine, oferă garanţia securităţii materno-fetale în cursul travaliului şi al naşterii.

Condiţiile create în blocul obstetrical şi secţia cu paturi pentru mame şi nou-născuţi asigură în egală măsură condiţii de confort şi relaxare, dar şi de siguranţă prin:

 • combaterea durerii prin anestezie peridurală continuă cu ritm de administrare adaptat nevoilor individuale pe tot parcursul naşterii
 • cada cu apă adecvată pentru desfăşurarea travaliului
 • masă ginecologică care asigură un confort ridicat
 • condiţii pentru a putea asigura fondul muzical preferat
 • respectarea riguroasă a circuitelor funcţionale şi a normelor sanitare impuse în asistenţa materno-neonatală
 • asigurarea microclimatului cu ajutorul sistemului de ventilaţie cu aer purifica
 • monitorizarea continuă a travaliului şi naşterii în echipă completă: obstetrician, medic anestesist, neonatolog
 • utilizarea de instrumentar chirurgical şi aparatură medicală din zona de vârf a producătorilor recunoscuţi pe plan mondial: General Electric, Storz, Aesculap etc.       

Dotări ale secţei de nou-născuţi

Sectia de Neonatologie este pregatită să-ti ingrijeasca puiul în cele mai bune condiţii, având la dispozitie dotări de ultimă oră in ceea ce priveste terapia intensivă neonatală. Avem personal antrenat şi calificat să asiste cele mai dificile cazuri, cu experienţa de lucru in unitatea de terapie intensivă neonatală, disponibilă 24h/24.

Secţia dispune de:

 • Aparat de ventilatie in sistem CPAP Infant FlowSiPAP – folosit în cazurile cu afectare respiratorie moderată la prematuri sau nou-nascuţi la termen, este un model modern, larg folosit in unitatile de terapie intensivă din tară şi din intreaga lume cu rezultate foarte bune.
 • Aparat de ventilaţie mecanică Drager Babylog 8000 plus -  este un model care permite folosirea a 6 moduri diferite de ventilaţie, inclusiv ventilaţia cu frecvenţa inalta HFOV (high frequency oscillatory ventilation), o tehnică nouă de ventilaţie, foarte eficientă în tratarea cu succes a celor mai dificile cazuri de boală pulmonară la nou-nascut.
 • Incubatoare Drager Isolette C 2000 necesare pentru asigurarea unui mediu termic stabil pentru prematurii sau nou-nascutii la termen care necesita ingrijiri in regim de terapie intensiva.
 • Masa de resuscitare radiantă cu sistem de ventilaţie inclus, folosită la asistarea naşterii, precum şi un aparat de resuscitare Neo-puff folosit la reanimarea neonatala.
 • Lămpi de fototerapie moderne de 2 tipuri diferite, precum şi un bilirubinometru transcutan pentru evaluarea şi tratarea promptă a nou-născuţilor cu icter.
 • Aparatură modernă de monitorizare a funcţiilor vitale ale nou-nascutilor ingrijiţi în regim de terapie intensivă.
 • De asemenea, avem la dispoziţie surfactant Curosurf, necesar în tratamentul detresei respiratorii severe la prematur.
 • Echipamentele medicale descrise sunt suficiente pentru a face  faţă  oricărei situaţii,  pentru ca puiul tău să aibă parte de ingrijirea optimă la cel mai înalt nivel.

Testimoniale

Am născut în spitalul Pelican o fetiţă de 2900 gr, o naştere naturală asistată de o

ANTONIA BIANCA, 24 ani

toate testimonialale

Contact si Localizare

Maternitatea Pelican

str. Corneliu Coposu Nr.2, Oradea

Informatii si programari: 0259 444 444

Aboneaza-te la newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte si noutati din Maternitatea Pelican.

Aboneaza-te acum!