Asistenţă medicală NON STOP, cu linie de gardă in spital pentru urgenţe obstetricale şi ginecologice, A.T.I şi neonatologie. Informatii, callcenter NON STOP tel. 0259 444 444.

Pregatirea pentru nastere

Echipa medicala

Profesionalismul echipei medicale se împleteşte cu pasiunea şi daruirea, astfel sănătatea ta si a copilului tău este pe mâini bune.

>Acasa > Pregatirea pentru nastere > Monitorizarea sarcinii

Monitorizarea sarcinii

Monitorizarea sarciniiMonitorizarea sau urmărirea sarcinii începe cu prima vizită medicală programată şi efectuată după instalarea amenoreei, adică întârzierea menstruaţiei.

Sarcina este o perioadă unică in viaţa unei femei. Modificările prin care trece organismul viitoarei mame in timpul sarcinii reprezintă felul în care natura o pregăteşte de naştere .

Vizitele prenatale în sarcinile fără probleme deosebite, sunt lunare în primele două trimestre (pâna în săptamana 28), apoi la doua săptămâni, iar dupa 36 de saptamani, se impune control medical săptămânal.

Vizitele prenatale regultate ajută la urmărirea stării tale de sănătate precum şi monitorizează dezvoltarea corespunzătoare a  fătului.

 

Analize si investigatii pe perioada sarcinii

Primul trimestru de sarcina (până în săptămâna a 14-a de amenoree)

Primul pas ar fi, confirmarea diagnosticului de sarcină de către medicul obstetrician printr-o ecografie.

Pentru femeile care au ciclurile menstruale regulate la 28 de zile, vârsta sarcinii se calculează în săptămâni pornind de la prima zi a ultimei menstruaţii, iar data cea mai probabilă a naşterii este la 40 de săptămâni de la această dată.

În cazul femeilor care au ciclurile menstruale neregulate, este mai dificil de precizat momentul ovulaţiei sau al contactului fecundant.

În ambele cazuri, este recomandat ca primul control medical să fie efectuat cât mai devreme.

După confirmarea diagnosticului de sarcină, medicul iţi va recomanda o serie de analize de laborator, pentru evaluarea staării tale de sănătate, care vor fi individualizate in funcţie de antecedentele şi istoricul tău medical şi obstetrical.

Spre sfârşitul primului trimestru este recomandată o ecografie. Câţiva parametri ecografici determinaţi la aceasta examinare, împreună cu rezultatele unor analize de laborator efectuate în acelasi interval (11+ 0 – 13+6 saptamani) şi informaţii de risc individual se introduc într-un soft care, efectuază pe baza lor un calcul de risc individual pentru anomalii fetale cu determinare genetică.

Al doilea trimestru de sarcina (Saptamanile 14 -28 de amenoree)

Evaluarea dezvoltării fetale se va face prin ecografii lunare.

Triplu test – recomandat in săptamanile 15-17 de sarcină este o corelaţie între măsurătorile ecografice şi trei markeri umorali specifici, după acelaşi principiu ca la dublu test.

Ecografia morfologica, se recomanda in jurul varstei de 20 saptamani de amenoree, perioada cand raportul dintre lichidul amniotic si dimensiunea fatului ofera o buna vizibilitate a anatomiei fetale si astfel posibilitatea unei evaluari ecografice complexe.

La sfârsitul acestui trimestru medicul va recomanda o reevaluare biologică prin repetarea sau completarea unor analize de laborator.

Al treilea trimestru de sarcina (saptamana 28 pana la nastere)

Este perioada când controalele prenatale se impun mai frecvent, la 2 săptămâni, iar dupa 36 săptămâni se vor efectua controale săptămânale.

In această perioadă de sarcină organismul tău se pregăteşte pentru cel mai memorabil eveniment din viata unei femei – naşterea copilului tău.

Recomandarea noastră:

Ai grija de sănătatea ta pentru a asigura un mediu cât mai propice pentru dezvoltarea armonioasă a viitorului tău copil!

Testimoniale

Multumim dnei doctor Antal si intregii echipe de la Spitalul Pelican pentru grija, intelegerea si

Anca, 34 ani

toate testimonialale

Contact si Localizare

Maternitatea Pelican

str. Corneliu Coposu Nr.2, Oradea

Informatii si programari: 0259 444 444

Aboneaza-te la newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte si noutati din Maternitatea Pelican.

Aboneaza-te acum!