Meniu

Asistenţă medicală NON STOP, cu linie de gardă in spital pentru urgenţe obstetricale şi ginecologice, A.T.I şi neonatologie. Informatii, callcenter NON STOP tel. 0259 444 444.

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Nașterea la Maternitatea Pelican

Naşterea este o experienţă plină de emoţii in viaţa oricarei femei, este confruntarea cu o situaţie îndelung pregătită, dar nu suficient de cunoscută, motiv pentru care pregătirea pentru naştere este dominată de o componentă psiho-afectivă deosebită.

Acesta este motivul pentru care, din dorinţa de a vă fi alături şi în aceste momente, ne-am propus să vă facem o informare despre pregătirea pentru naştere, modul în care va decurge naşterea dumneavoastră şi evenimentele din zilele care o succed.

Indiferent de felul şi locul în care sarcina dumneavoastră a fost urmărită medical, aveţi posibilitatea de a naşte la Maternitatea Pelican, cu unul din medicii nostri sau cu medicul care a urmarit evolutia sarcinii.

Aveţi posibilitatea şi este de dorit, din considerente medicale, de a anunţa intenţia dumneavoastră colectivului medical, de a vizita secţia cu paturi unde veti fi cazată imreuna cu bebelusul d-voastră, sala de naştere, precum şi de a face cunoştinţă cu personalul care le deserveşte. Aceste vizite vă vor reduce anxietatea şi teama, vă vor permite familiarizarea cu locul şi oamenii care cu profesionalism şi prietenie vă pot ajuta să trăiţi cu bucurie momentul unic al naşterii copilului dumneavoastră.

Siguranţa dumneavoastră şi a copilului în timpul naşterii este asigurată de prezenţa permanentă a personalului calificat şi cu experienţă moaşă, medic obstetrician şi neonatolog, de posibilitatea de monitorizare continuă pe tot parcursul travaliului, de posibilitatea de intervenţie prin operaţie cezariană în timpul cel mai scurt atunci când este cazul.

Alternativele de naştere

Impreună cu medicul d-voastră veţi putea opta pentru una din metodele de naştere:

 • Naştere pe cale naturală fără peridurală
 • Naştere pe cale naturală cu peridurală
 • Naştere în apă
 • Naştere cu cezariană (cu indicaţie medicală)

Siguranţa dumneavoastră şi a copilului în timpul naşterii este asigurată de prezenţa permanentă a personalului calificat şi cu experienţă moaşă, medic obstetrician şi neonatolog, de posibilitatea de monitorizare continuă pe tot parcursul travaliului, de posibilitatea de intervenţie prin operaţie cezariană în timpul cel mai scurt atunci când este cazul.

Ambientul sălii de naştere şi a saloanelor vă vor asigura confortul necesar, atât d-voastră cât si bebelusului, pentru a vă putea bucura de primele clipe de viată împreună.

Perioada spitalizării este  scurtă, între 2-5 zile, timp pe care-l puteţi petrece împreună cu copilul dumneavoastră, iar la solicitarea dumneavoastră, pentru a vă putea odihni, poate fi preluat şi îngrijit de către personalul nostru. De asemenea veţi avea susţinerea personalului pentru alimentaţie naturală şi veţi primi multe sfaturi pentru a acorda o ingrijire şi o creştere cât mai armonioasă bebeluşului d-voastră.

Programul unei zile de spitalizare

 • Ora 6.30-7.00 Termometrizare, administrare tratament
 • Ora 7.00 Vizita asistentei medicale
 • Ora 8.00 Vizita medicului
 • Ora 8.30 Micul dejun la pat
 • Ora 9.00 – 12.30 Mobilizare, sfaturi pentru alăptare, sfaturi pentru igiena lăuziei, vizita medicală pentru externarea lăuzei, vizita medicală pentru externarea nou-născutului, efectuarea testelor screening petru nou-născuţi;
 • Ora 13.00 Masa de prânz la pat
 • Ora 15.00-17.00 Program de vizită
 • Ora 17.00-18.00 Termometrizare, administrare tratament

Problemele organizatorice legate de internarea în vederea naşterii vor fi mai uşor de depăşit cu ajutorul recomandărilor noastre.

Vă recomandăm să pregătiţi din timp următoarele:

 1. Documentele medicale: carnetul gravidei, acte medicale care atestă eventuale afecţiuni asociate, recomandări medicale de la alte specialităţi
 2. Document de identitate
 3. Cartea de familie/Certificat de căsătorie/ Declaraţie notarială a tatălui
 4. Dovada calităţii de asigurat: adeverinţă eliberată de angajator vizată la CAS Bihor/ Card de asigurat
 5. Articole de toaletă personală
 6. CD cu muzica preferată care să vă relaxeze în timpul naşterii

Activităţi organizatorice după naştere:

 • înregistrarea naşterii la Biroul pentru naşterii al Oficiului Stării Civile:
  Documente: actele de identitate ale părinţilor, certificatul de căsătorie unde este cazul
  Adresa: Oradea, Str. Clujului nr. 50 la parterul Maternităţii , luni – vineri 8-15
 • pregătirea locuinţei pentru primirea noului membru al familiei
 • pregătirea externării: îmbrăcăminte adecvată sezonului pentru dumneavoastră şi copil
 • transportul la domiciliu
 • programarea vizitelor medicului de familie
 • stabilirea unui program zilnic cu respectarea orelor de somn şi a condiţiilor adecvate de alimentaţie pentru bebeluş şi mamă