Meniu

Asistenţă medicală NON STOP, cu linie de gardă in spital pentru urgenţe obstetricale şi ginecologice, A.T.I şi neonatologie. Informatii, callcenter NON STOP tel. 0259 444 444.

Programări 0259 444 444

Urgență Pelican 0259 962

Alege un medic de încredere

Găsirea obstetricianului potrivit pentru tine nu este intotdeauna uşoară. Ideal este să găseşti un medic care te consideră un participant activ la procesul de naştere, nu doar o pacientă. Sarcina este o perioada fiziologică din viaţa unei femei, la fel şi naşterea, trebuie privită ca un eveniment fiziologic, dar care trebuie supravegheat şi monitorizat atent şi competent, într-un serviciu medical specializat şi dotat corespunzător.

Nu exista o reţetă care să-ţi spună cum să găseşti medicul potrivit. Competenţa si experienţa profesională a medicului ginecolog sunt importante atunci când vrei ce este mai bun pentru tine şi micuţul tau. Experienţa medicului iţi conferă un sentiment de siguranţă, dar importante sunt totodată şi intelegerea de care dă dovadă, disponibilitatea pe care o manifesta si felul in care reusesti sa comunici cu acesta, felul in care te simti respectată ca pacientă şi tratată ca om nu ca „un caz”. Trebuie să poţi stabili o relaţie deschisă cu medicul, să poţi primi răspuns la miile de întrebări pe care le ai şi să fii la curent cu tot ceea ce ţi se întâmplă, pe parcursul celor nouă luni de sarcină.

De asemenea, medicul tău trebuie sa fie un bun ecografist, analiza prin ecografie a fătului impreună cu unele teste de laborator putând afirma sau infirma dezvoltarea unor malformaţii. Imaginea ecografică a bebeluşului tău este foarte importantă pentru a urmări creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare fiecărei perioade.

Cel mai important este să te simţi confortabil încă de la prima consultaţie, să ai încredere si o bună comunicare cu  medicul tău. Astfel, cele 9 luni de sarcină vor trece pe neaşteptate, fără griji şi stres, iar naşterea va decurge in condiţii optime, deoarece te va asista persoana care cunoaşte toate amănuntele în legatură cu sănătatea ta şi a bebeluşului tău.